Avocado

Persea americana Mill.

Avocado is een bes die groeit rond een grote pit met een leerachtige buitenschil. Bij de Azteken was de avocado al bekend, de bomen worden al 800 jaar gecultiveerd. Uit de oorspronkelijke taal, het Nahuatl, komt het woord 'ahuacatl', dit wordt vrij vertaald als 'boter uit het bos'. Andere namen voor de vrucht zijn 'solange' en 'advocaatpeer'. Persea is de geslachtsnaam waaronder de avocado valt. Het woord 'americana' verwijst naar het feit dat deze soort vooral in Midden- en Zuid-Amerika voorkomt.

Avocado

De vruchten van de avocado zitten vol goede stoffen zoals oliezuur, palmitoleïnezuur en vetoplosbare vitamines A, D en E. Daarnaast bevat het ook vitamine C, B2, B6, kalium, mangaan, ijzer en foliumzuur. Vitamine A en E werken diep in de huid in en dragen bij aan de celvernieuwing door een positieve invloed op de collageensynthese en hebben een positieve invloed op rimpels. Ook de droge eczeemhuid reageert zeer goed op avocado en klachten kunnen verminderen door de verzachtende, hydraterende en voedende werking.

De olie wordt verkregen door koude persing, een proces dat arbeidsintensief is. De vrucht bevat 25% olie, maar voordat geperst kan worden moeten de vruchten eerst gesneden en gedroogd worden.

 

De avocado-olie die wij gebruiken is koudgeperst en van gecertificeerd biologische en fair trade herkomst en komt uit Kenia.

Zeep met avocado-olie: calendulazeep, comfrey, karitézeep en scheerzeep.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Manage cookies