Fietskoerier

 • Geplaatst op
 • Door Anne-Fleur
 • Geplaatst in samenwerkingen
 • 1
Fietskoerier

Wellicht had je het als verzendoptie al zien staan; we verzenden onze zepen vanaf nu ook per fietskoerier! Binnenkort stappen we zelfs geheel over op deze ontzettend leuke en duurzame manier van bezorging. In dit blog leggen we uit hoe het met de Fietskoeriers werkt.

Duurzaamheid is iets wat we bij Werfzeep erg belangrijk vinden, we zijn dan ook altijd opzoek naar nieuwe manieren om verder te verduurzamen. De Fietskoeriers zijn hier een prachtig voorbeeld van: we doen zoveel per fiets in Nederland, waarom niet ook postbezorging?
De meeste post bezorgen ze fietsend, maar Nederland is toch net iets te groot om álles per fiets te doen. Wat niet met de fiets lukt wordt met auto's gedaan die op groen gas rijden. 

 


In 30 verschillende steden in Nederland waren al fietskoeriers actief en sinds kort hebben ze de handen ineen geslagen en is het daarom mogelijk om door heel Nederland van de fietskoeriers gebruik te maken.

Fietskoeriers Nederland Hoe snel je de zepen binnen hebt is afhankelijk van de verzendwijze en van waar je woont.
Wil je je zepen als pakket ontvangen en bestel je vóór 11 uur op een werkdag, dan ontvang je je zepen dezelfde dag nog, ongeacht waar in Nederland je woont. 's Ochtends erachter komen dat je schoonmaakzeep op is; en 's avonds alweer met een nieuwe afwassen! 
Bij verzending als brievenbuspakje, ontvang je je zepen (mits op een werkdag vóór 11 besteld) dezelfde dag nog als je in een van de 30 Fietskoerier-steden woont. Woon je buiten die steden duurt het één werkdag langer.

Alle zeepbestellingen worden bij ons opgehaald en naar een sorteercentrum vlak buiten Utrecht gefietst. Bestellingen buiten Utrecht worden via de groene auto's naar een sorteercentrum in een andere stad gereden. Vervolgens bezorgen de fietskoeriers de zepen bij je aan huis.Verzendtijden kunnen af en toe iets uitlopen, afhankelijk van drukte bij ons, of als er even iets anders loopt, maar qua snelheid is het dus ongeveer even snel en soms zelfs sneller dan voorheen.
Wij verzenden iedere werkdag bestellingen. Fietskoerier bezorgt, in tegenstelling tot PostNL, niet op zaterdag. Mocht je dus je zepen vóór het weekend in huis willen hebben (en niet in een van de 30 steden wonen én je zepen in een brievenbuspakje willen) is het raadzaam om uiterlijk donderdag vóór 11:00 je bestelling te plaatsen.

Ook leuk aan de Fietskoeriers, is dat ze door persoonlijk contact een stapje verder gaan om ervoor te zorgen dat je pakketje bij de eerste afleverpoging bezorgd wordt, en dit lukt ze 98% van de tijd!

 

Hier kun je zien in welke 30 steden de fietskoeriers actief zijn.

 

 

← vorige blog volgende blog →

Reacties

 1. Evelien Evelien

  Leuk hè, zeeppakjes per fiets!
  Ze verzorgen de post alleen binnen Nederland, voor België gaan de pakjes nog naar het postkantoor (wel standaard verzekerd).
  groetjes Evelien

 2. Lieve Lieve

  Heel knap initiatief, dat samenwerken met die fietskoeriers. En hoe zit het voor de Belgische leveringen?

Laat een reactie achter
* Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Manage cookies