Mr. Lilium

  • Geplaatst op
  • Door Evelien
  • Geplaatst in zeep op maat
  • 0
Mr. Lilium

In januari kregen we een telefoontje van food designer Katja Gruijters, of het mogelijk was om een scheerzeep met lelies te ontwikkelen. Natuurlijk! We zijn een aantal maanden verder en na de nodige experimenten en testprocedures is het dan zover: Mr. Lilium scheerzeep.


Katja Gruijters is food designer van het eerste uur. Al jaren richt ze zich op duurzaamheid en werkt met allerlei bedrijven, winkels en musea samen. Voor Bloemenbureau Holland bedacht ze een scheerzeep met lelie-extracten. Al in de oudheid bereidde men oliën en zalven met de bloemblaadjes van de witte Madonnalelie (Lilium Candidum) om de helende en desinfecterende werking. Een afstammeling van deze oerlelie wordt geteeld door Lilies of Life, een duurzame leliekwekerij uit Rijnsburg.

 

Katja heeft honderden prachtige, onbespoten lelieblaadjes afkomstig van Lilies of Life gedroogd en gemacereerd, de studio was wit gekleurd van alle lelies.

Mr. Lilium scheerzeep lelies shaving soap


Na zes weken waren de maceraten klaar en toen was de beurt aan ons. We hebben er een mooie, milde scheerzeep mee ontwikkeld. De zeep schuimt heerlijk zacht en de geur is mild en fris.

De Mr. Lilium scheerzeep is exclusief te verkrijgen via Mooi Wat Bloemen Doen én de gehele maand juni kun je een unieke MR. LILIUM shave boeken bij de New York barbershop in Rotterdam.

lelie zeep

 

 

← vorige blog volgende blog →

Reacties

Reageer als eerste op dit blog...

Laat een reactie achter
* Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Manage cookies