Oerol

  • Geplaatst op
  • Door Evelien
  • Geplaatst in events
  • 0
Oerol

We staan bijna elk jaar met onze zeepkraam op Oerol op Terschelling. Hier is het allemaal begonnen!

Oerol markt

Nou ja, het echte begin ligt misschien in Canada, maar toch is er ook een begin op Oerol. Allereerst zijn Laurens en ik daar tien jaar geleden voor elkaar gevallen en ten tweede stond ik er zes jaar geleden voor het eerst met de zeep op de markt en dat was een ongeëvenaard succes. Het was toen prachtig zonnig en iedereen, marktlui én bezoekers, was in een zomerse feeststemming en mijn geïmproviseerde zeeptafel deed er vrolijk aan mee. In Hoorn leende ik een tuintafel van iemand wiens tuin aan de markt grensde en de volgende dag in Midsland wilden de jongens van de Coop wel helpen en leenden me een pallet met bierkratjes eronder bij wijze van poten. Daar sloeg ik mijn gele doek overheen, stalde er zeep uit de rolkoffer op uit, en de dag kon beginnen. Hoe dat dat toch zo’n succes kon worden…
Met elke volgende markt dat de zeepkraam er professioneler uit ging zien en het toch qua sfeer, aanloop en omzet jarenlang niet haalde bij deze eerste Oerolmarkt, werd deze steeds een beetje legendarischer.

 

Het marktwezen op Terschelling gaat er ook mooi aan toe. Mocht je interesse hebben in een kraam dan hoef je niet op zoek naar een online inschrijfformulier, nee, dan moet je marktmeesters Henk en Hennie bellen. (Al schijnt er inmiddels een wachtlijst te zijn.)

 

Oerol markt

Oke, genoeg nostalgie. Dit jaar waren we er weer. Drie dagen Oerolmarkt die als een karavaan dagelijks in een ander Terschellinger dorp neerstrijkt. Eigenlijk is het altijd leuk! We ontmoeten een hoop nieuwe mensen, horen ongebreidelde reacties op de zeep, spreken vaste klanten, maar ook wel eens mensen die nooit zeep gebruiken. Vakdeformatie waarschijnlijk, maar die spreek ik in het dagelijks leven nauwelijks.

 

We zijn allebei geen rasechte verkopers en iemand iets aanraden waar hij niet op zit te wachten, daar beginnen we al helemaal niet aan. Dus als een douchegelgebruiker dan toch aan de kraam een zeepje wil proberen en uiteindelijk met een zak zeep naar huis gaat is dat altijd heel bijzonder.

En altijd leuk zijn de eilanders die hun jaarvoorraad zeep komen inslaan!

Oerol markt Terschelling zeep

Dit jaar hebben we de kraam weer een beetje mooier gemaakt. De lampetset is van de partij zodat iedereen die wil de zeep kan proberen en we hebben de schoolbordjes uitgebreid met foto’s.

Oerol markt Terschelling zeepOerol markt Terschelling zeep

Onze marktagenda kun je hier vinden.

 

← vorige blog volgende blog →

Reacties

Reageer als eerste op dit blog...

Laat een reactie achter
* Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Manage cookies