Recept voor kokosballetjes

  • Geplaatst op
  • Door Anne-Fleur
  • Geplaatst in recepten
  • 0
Recept voor kokosballetjes

Wellicht las je het al in onze nieuwsbrief: met de komst van de boszeep en de oryza, nemen we afscheid van de kokoszeep en de karnemelkzeep. Om hun vertrek feestelijk te maken delen we vandaag een recept voor kokosballetjes, met alle ingrediënten die we ook in de kokoszeep gebruiken.

gezonde snack: rauwe kokosballetjes

Alle eetbare ingrediënten die in onze zepen zitten zijn van foodgrade kwaliteit; je kunt ze ook eten! Daarom delen we hier af en toe recepten met ingrediënten in de hoofdrol die we ook voor onze zepen gebruiken. Vandaag deze super makkelijke, no bake kokosballetjes, gemaakt met de drie ingrediënten van de kokoszeep: geurige virgin kokosolie, kokosmelk en kokosrap.

gezonde snack: rauwe kokosballetjes

Eerlijk gezegd is het zo makkelijk dat het bijna geen recept genoemd mag worden. Je gooit alles bij elkaar, kneedt het, en rolt er vervolgens balletjes van. Met 10 minuten heb je een heerlijke en voedzame snack voor feestjes of gewoon als tussendoortje.

Benodigdheden voor 12 balletjes
- 1,5 cup kokosrasp (±90gram) + nog een beetje voor de buitenkant
- 2 eetlepels koudgeperste kokosolie
- 2 eetlepels ongezoete kokosmelk
- 3 eetlepes maple/agave siroop
- ½ theelepel vanille extract

- een snuf kaneel
- een snufje zout

Heb je geen maple- of agavesiroop kun je ook oerzoet of fijne suiker gebruiken. De siroop lost wat beter op maar met suiker is het evengoed lekker.

Doe de 1,5 cup kokosrasp met de rest van de ingrediënten in een kom en meng alles goed door elkaar met je handen. Door de warmte van je handen smelt de kokosolie vanzelf. Als alles goed door elkaar zit kun je altijd even proeven en naar smaak nog iets toevoegen. 

gezonde snack: rauwe kokosballetjes

Het mengsel zou vanzelf plakkerig moeten zijn en makkelijk tot balletjes te rollen zijn. Valt het uit elkaar? Voeg dan nog wat kokosolie of kokosmelk toe.
Is het juist té plakkerig of nat? Voeg dan nog van kokosrasp toe.
Rol er balletjes van, je zou er rond de 12 van moeten kunnen maken. 

gezonde snack: rauwe kokosballetjes

Strooi wat kokosrasp op een bord of iets dergelijks, en rol de balletjes hier doorheen totdat ze aan de buitenkant bedekt zijn met de rasp.
Laat ze vervolgens even in de koelkast opstijven. Serveer op kamertemperatuur.

In de koelkast blijven deze balletjes zo’n 5 tot 7 dagen goed. 
Extra leuk aan dit recept is dat je er onwijs zachte handen van krijgt! De kokosolie is voedend voor je huid en nagelriemen. 

Oude zepen, nieuwe zepen
Bij het vernieuwen van het assortiment konden we niet langer voor onszelf ontkennen dat de kokoszeep en karnemelkzeep, helaas, niet meer bij ons passen. We houden onze zepen graag dicht bij onszelf, en hoewel het geen makkelijke keus was besloten we toch dat het tijd is langzaamaan afscheid van ze te nemen. We bieden ze nog aan zolang de voorraad strekt, en dat zal zeker nog dit jaar zijn. 
Gelukkig hebben we de boszeep en oryza als waardige opvolgers om ons zeepassortiment compleet te houden en hopen dat jullie er net zo blij mee zijn! En natuurlijk dat je, als je heel veel zin hebt in kokos, voldoende hebt aan dit recept.

  

← vorige blog volgende blog →

Reacties

Reageer als eerste op dit blog...

Laat een reactie achter
* Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Manage cookies