Blog

Jasmijnbloesemfestijn

Jasmijnbloesemfestijn Afgelopen vrijdag organiseerden we het jasmijnfestijn in het Wickenburghse bos: de boerenjasmijn stond prachtig in bloei en met een groepje zeepmakers, vrienden en vaste klanten vanuit de nieuwsbrief hebben we ze in de avond geplukt en meteen gedestilleerd.

Nieuwe zeep: boszeep

Nieuwe zeep: boszeep De eerste van onze twee nieuwe zepen is: boszeep! Het moest er gewoon van komen, een zeep vol bomen en heesters uit het bos. Allerlei van onze zepen bevatten natuurlijk ingrediënten uit ons bos, maar vanaf nu is er dus ook een échte boszeep vol den, spar, hazelaar, es, braamblad en ginkgo biloba.

Eerste bosoogst van het jaar

Eerste bosoogst van het jaar Het is tijd voor de eerste bosoogst van het jaar, nu allerlei soorten bomen en heesters zijn uitgelopen en de nieuwe blaadjes zelfs al zijn gegroeid van babyblaadjes tot prachtig jong blad. Het bos is zo prachtig nu, zo helder frisgroen. Ik heb een eerste oogst aan hazelaar- en paardenkastanjeblad geplukt en Laura heeft het vastgelegd.

Voorzichtig voorjaar in het bos

Voorzichtig voorjaar in het bos Het is echt bíjna lente. Tussen de stormen door voelt de lucht steeds warmer aan en het bos ontwaakt uit zijn winterslaap. Het mos is op zijn groenst, de kamperfoelie loopt al uit en de amandelbloesem zit in de knop. En natuurlijk is er de prachtige zee aan sneeuwklokjes...

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Manage cookies