Vetiverzeep

  • Geplaatst op
  • Door Rinske & Anne-Fleur
  • Geplaatst in onze zepen
  • 0
Vetiverzeep

De oplettende Werfzeepgebruiker was het misschien al opgevallen: de vetiverzeep is van kleur veranderd! Van koffiebruin naar een prachtig grijs, dankzij geactiveerde houtskool.

vetiver, actieve houtskool

 

Geactiveerde houtskool wordt traditioneel geassocieerd met reiniging. Noord-Amerikaanse Indianen poetsten van oudsher al hun tanden met de as van planten. Dit gaan we binnenkort zelf ook proberen, want je tanden schijnen er glimmend wit van worden.

 

Dit gegeven vonden wij wel goed passen bij de verwarmende en grondende werking van vetiver. Je krijgt zo een zeep die je even helemaal terugbrengt naar de basis. Dus toen Laurens een tijdje geleden op het idee kwam om het antraciet van de wikkel als inspiratie voor de zeep zelf te gebruiken, besloten we de vetiverzeep een make-over te geven.

 

werfzeep-vetiver
Op deze foto ligt een test-broodje nieuwe vetiverzeep tussen andere experimenten te rijpen, het begin van vetiverzeep in een grijs jasje!

 

Dus wat was er nu eerst: de zeep of de verpakking?

Het nieuwe uiterlijk van deze zeep hebben we echt te danken aan Sappho van Studio Vrijdag. Dankzij haar wikkel-ontwerp heeft vetiverzeep nu zo'n mooie kleur en daarmee zijn extra reinigende eigenschappen.

 

Koffie maakte plaats voor actieve houtskool. Dit kan voor lichtgrijs tot aan diepzwart zorgen, afhankelijk van de hoeveelheid kool die je toevoegt (zie bijvoorbeeld onze gitzwarte seizoenszeep #20). Wij mengden en experimenteerden net zo lang tot we op een kleur kwamen die overeenkomt met het mooie antracietgrijs van de wikkel. Een kleur die naar ons idee goed past bij de exotische, rokerige geur en de reinigende werking van de zeep. De zeep blijft heerlijk mild vanwege de mooie mix aan oliën en vetten.

 

actieve kool, vetiver

De make-over: before & after.

 

Met trots presenteren wij vetiverzeep nieuwe stijl!
Tot 30 november kun je de vetiverzeep met 10% korting kopen in onze online zeepshop.

Reacties

Reageer als eerste op dit blog...

Laat een reactie achter
* Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Manage cookies