Workshop met Wij aan de Werf

  • Geplaatst op
  • 0
Workshop met Wij aan de Werf

Onze zepen worden met de hand ingepakt door een team van super inpakkers van Wij aan de Werf. Ze kwamen laatst bij ons langs om zelf zeep te maken.

Wij aan de Werf, een bijzondere sociale werkplaats aan de Oude Gracht, pakt al enkele jaren onze zepen in. Drie keer in de week komen ze op de fiets dozen vol ingepakte zepen omruilen voor kale zepen. Om ze eens extra te bedanken voor de fijne samenwerking nodigden we ze uit voor een workshop zeep maken. 

 

werfzeep-wadw

 

Zoals bij al onze workshops kwam er eerst een uitleg over het maakproces van de zeep, gingen alle etherische oliën ieders neus langs, en gingen we vervolgens in groepjes van twee aan de slag. 

 

werfzeep-wadw

 

Eén van de deelnemers had zelf citroengeranium meegebracht uit eigen tuin, om in de zeep te gebruiken. Het rook heerlijk fris en zag er super leuk uit.

werfzeep-wadw

 

werfzeep-wadw

 

werfzeep-wadw

 

Na het afmeten en wegen van de ingrediënten, het smelten van de oliën en het mengen van alles, werd het zeepmengsel in kleine 'broodjes' gegoten.

 

werfzeep-wadw

 

Na een maandje drogen in de droogkasten werden de zelfgemaakte zeepjes samen met de in te pakken zepen opgehaald. Leuk dat ze na alle jaren inpakken eens eigen zeepjes kunnen gebruiken!

Reacties

Reageer als eerste op dit blog...

Laat een reactie achter
* Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Manage cookies