Zeep van de dag : chocoladeswirl

Zeep van de dag : chocoladeswirl

Vandaag lichten we onze heerlijk romige chocoladezeep uit. Want het was weer eens tijd om chocoladeswirl te maken, en met de kerst voor de deur leek het ons een mooie zeep om een blog aan te wijden, want wie kan er nou niet genoeg van chocolade krijgen in deze koude tijden?

werfzeep-chocoladeswirl
De chocoladeswirl zit tjokvol cacaoboter, karitéboter en macadamiaolie en is hierdoor een heerlijke romig zeep, onwijs voedend en zacht voor de huid. Hij schuimt lekker en heeft een milde chocoladegeur. De milde geur van de zeep komt volledig van de cacaoboter en de heerlijke chocolade van Mesjokke. De chocoladeswirl is, samen met de karitézeep en olijfzeep, één van onze zepen zonder toegevoegde etherische olie, wat prettig kan zijn als je niet van sterkte geuren houdt of allergisch bent voor de meeste etherische oliën.

 

werfzeep chocoladeswirlDe voedende cacao- en karitéboter.

 

werfzeep chocoladeswirl

De chocolade, of eigenlijk cacaomassa, (want er is nog geen suiker of iets anders aan toegevoegd) van Mesjokke.

 

werfzeep chocoladeswirl

De gesmolten cacao- en karitéboter.

 

werfzeep chocoladewswirl

 

De swirl in de chocoladeswirl maken we door het zeepmengsel te splitsen. In één van de twee pannen voegen we de Mesjokke chocolade toe.

 Het mengsel zónder chocolade gieten we als eerste in de mal; de mooie donkere mix wordt er vervolgens rustig ingegoten en met een spatel door het lichte mengsel heen geswirld. Zo weten we dus nooit precies hoe een swirl er uit gaat zien en dat zorgt soms voor leuke verrassingen!

werfzeep chocoladeswirl

 

werfzeep chocoladeswirl

 

Omdat we zo fan zijn van Mesjokke en onze samenwerking, bieden we tijdelijk de zeep en chocolade als setje aan! Klik hier om naar onze webshop te gaan. En nóg leuker, we geven ook tweemaal zo'n setje weg via onze instagram

 

Reacties

Reageer als eerste op dit blog...

Laat een reactie achter
* Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Manage cookies