Cinnamon

Cinnamomum verum L. Presl

Kaneel is waarschijnlijk bij iedereen wel bekend, maar dat het zoveel goede eigenschappen heeft weet wellicht niet iedereen. De etherische olie werkt antibacterieel, pijnstillend, verwarmend en bloedsomloopstimulerend. Het bevat veel eugenol, wat cinnemaldehyde en verder looistoffen en verschillende flavonoïden. Kaneel helpt goed bij het opwekken van eetlust, maagklachten en vermoeidheid (orale inname) en bij amandel- en tandvleesontsteking, slechte adem en koude handen en voeten (uitwendige toepassing).

Onze etherische olie is van het blad van kaneelbomen uit Madagascar. Deze worden daar biologisch geteeld. Van de kaneelboom wordt de binnenbast (de kaneel) en het blad gebruikt.

cinnamomum verum

De kaneelboom is inheems in Sri Lanka en India en werd vanuit daar verspreid over Zuidoost-Azië. In de oudheid werd kaneel al als verwarmend kruid gewaardeerd, het werd gebruikt bij verkoudheid, reumatische pijnen, misselijkheid, braken en nog meer klachten. Om kaneel te verkrijgen worden jonge twijgen van minstens 6 jaar oude bomen geschild tijdens het regenseizoen. Na het drogen rolt de bast zich in de vorm die we van de kaneelpijpjes kennen, deze worden eventueel nog vermalen.

Zepen met kaneelolie: koffiescrub en tayyibah.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Manage cookies