Coconut

Cocos Nucifera L.

De kokosnoot, ookwel of klapper genoemd, is eigenlijk geen noot maar een steenvrucht van de kokospalm. Kokospalmen zijn een heel oud gewas, uit fossiele vondsten in Nieuw-Zeeland van op kokospalm lijkende planten blijkt dat deze daar al meer dan 15 miljoen jaar geleden groeiden. 

De kokospalm is zeer wijdverspreid, de oorspronkelijke herkomst is dan ook moeilijk te bepalen. Het woord ‘cocos’ stamt van het Portugese 'coco', dat 'grimas' betekent, verwijzend naar de drie ronde inkepingen op de onderzijde die de bolsterloze vrucht een 'gezicht' geven.

Het wortelgestel van kokos lijkt erg op dat van gras, het is dus eigenlijk een verhoutte plant met het voorkomen van een boom.

Mensen gebruiken al duizenden jaren allerlei kokosingrediënten: de vruchten; melk en olie uit het vruchtvlees; water uit de vrucht en voor allerlei toepassingen ook het hout, de bast en het droge, stugge haar van de vruchten.

Onze kokosolie is food grade en biologisch gecertificeerd door SKAL en komt van de Filipijnen. 

Kokosolie geperst uit gedroogd vruchtvlees bevat verschillende verzadigde vetzuren (o.a. laurinezuur en myristinezuur). Daarnaast bevat kokosolie onverzadigde vetzuren (onder andere oliezuur en linolzuur), maar ook fytosterolen, cholesterol, mineralen en vitamines E en K. Kokosolie is een essentieel ingrediënt voor onze zeep omdat het de zeep wat steviger maakt, vol laat schuimen en zorgt dat het snel opdroogt na gebruik.

Kokosolie voedt en beschermt de huid. Het geeft haar meer glans en heeft een positieve werking bij roos en helpt de droge huid te herstellen.

Zeep met kokosolie: bloesemzeep, boszeep, calendulazeep, citruszeep, comfrey, groene kleizeep, haverscrub, honingzeep, koffiescrub, kruidenzeep, lavendelzeep, oryza, ravensara, rozenzeep, scheerzeep, schoonmaakzeep, shampoo, kruidenshampootayyibah, vetiverzeep, en ylang ylangzeep.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Manage cookies