Werfzeep Handzeep - voor de droge huid

Werfzepen zijn heerlijk milde, verzorgende zepen, geschikt om geregeld je handen mee te wassen zonder er een droge huid van te krijgen!

 

Onze zepen zijn plantaardig, biologisch en met liefde op ambachtelijke wijze gemaakt in Utrecht.

Werfzeep is bedoeld voor de gevoelige huid en daarom geschikt voor ons allemaal.

 

Voedende ingrediënten

We maken onze zeep van zeer voedende oliën en tijdens het zeepzieden ontstaat van nature glycerine, een belangrijke stof je huid soepel houdt. (Glycerine wordt bij fabriekszeep vaak afgeroomd.) Onze handzepen bevatten ook voedende oliën die in de zeep opgesloten zijn en los komen bij het wassen. Je huid wordt hierdoor direct bij het wassen al verzorgd.

 

Onze zepen wassen effectief schoon maar zijn door de milde werking naast handzeep ook zeer geschikt als douchezeep en zelfs geschikt voor het gezicht. 

 

Gortdroge handen?

Heb je door het vele handen wassen met reguliere zeep en handgel inmiddels gortdroge handen? Probeer dan onze calendulazeep, deze is het allermildst en zit vol ingrediënten met kalmerende eigenschappen.

 

Hygiëne

We krijgen momenteel vaak de vraag of vaste zeep wel hygiënisch is, maar hier hoef je je geen zorgen over te maken. Zeep is een stabiel, droog en licht alkalisch product en dit maakt het géén vruchtbare bodem voor bacteriën. Het heeft van zichzelf reinigende eigenschappen omdat het zich hecht aan vuil én oplost in water, en zo vuil laat wegspoelen. Zeep is daarbij door haar vettige eigenschappen ook nog antiviraal. 

 

Vloeibare handzeep bestaat voor het grootste deel uit water waardoor er conserveermiddelen aan toegevoegd moeten worden om het houdbaar te maken. Daarbij blijkt het pompje een bron van bacteriën te zijn. 

 

Met natuurlijke handzeep sla je dus meerdere vliegen in één klap! Het is biologisch afbreekbaar, lang houdbaar, zit niet in plastic flessen en - het belangrijkste - het maakt je handen goed schoon maar droogt je huid niet uit.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Manage cookies