Bio

Bio

Waarom gebruiken we alleen biologische ingrediënten?

 

Bij biologische producten wordt er beter gezorgd voor de gewassen, de boeren, de aarde én onszelf.

 

Bij biologische teelt wordt er rekening gehouden met de natuurlijke kringloop, staan de planten met hun voeten in de grond en krijgen ze meer tijd om te groeien.

Bestrijdingsmiddelen in de gangbare teelt stapelen zich op in het milieu - een zware belasting voor onder andere ons grondwater, maar bijvoorbeeld ook voor de boeren die ze toepassen. Bij biologische teelt worden zij niet blootgesteld aan schadelijke pesticiden en krijgen ze beter betaald voor hun producten. Om al deze redenen zijn wij heel gelukkig met onze keuze om onze grondstoffen gecertificeerd biologisch in te kopen.

Onze plantaardige oliën, de basis van onze zeep, zijn gecertificeerd door Skal of de Soil Association. Ook al onze etherische oliën zijn gecertificeerd door de Soil Association, afhankelijk van de olie biologisch, wild grown en/of food grade. De kruiden zijn ook gecertificeerd door Skal.

Onze ingrediënten komen stuk voor stuk aan bod op onze ingrediëntenpagina's, hier kun je per ingrediënt zien waarom we er mee werken, wat het met de zeep doet en door wie ze zijn gecertificeerd*.

Goede grondstoffen leveren goede zeep op, dit is onze stellige overtuiging want dit hebben we aan den lijve ondervonden. Klinkt logisch, maar het is lang niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Helaas is het inmiddels doodnormaal om producten te greenwashen en om met minderwaardige ingrediënten een product af te leveren met een aantrekkelijk marketingjasje aan.

Oprichter Evelien merkte zelf wat een verademing deze zeep was voor haar eczeem. Hoe zuiverder ze de zepen ontwikkelde (dus hoe minder bewerkt, gemaakt met ongefilterde, koudgeperste, biologische oliën) hoe milder en verzorgender de zeep werd. Dus wat ons betreft is het helder: biologische ingrediënten leveren de hoogst haalbare kwaliteit zeep op.

*de kruiden die wij zelf telen en plukken in het Wickenburghse bos zijn niet gecertificeerd, maar vanzelfsprekend onbespoten.

 
Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Manage cookies