Palmarosa

Cymbopogon martinii

Palmarosa, ook wel Indische geranium genoemd, is een tropische, zeer geurige grassoort. Het behoort tot de Poaceae (grassenfamilie) en is verwant aan citroengras. Het komt oorspronkelijk uit India maar wordt tegenwoordig in veel verschillende landen gecultiveerd voor haar rijke aromatische olie. De olie wordt veel in cosmetica gebruikt voor haar geur en heilzame eigenschappen, en ze speelt zelfs een rol in het weren van insecten en als insecticide bij bonen en graan.

Palmarosaolie bevat veel geraniol, een bestanddeel dat voor de fruitige, roosachtige geur zorgt, alsmede voor verschillende heilzame werkingen. Zo werkt het licht antisceptisch, hydraterend en helpt het onze huid ook vocht in te brengen. Ook ondersteunt het de natuurlijke talgproductie. Een erg fijne olie voor alle huidtypen.

Onze etherische palmarosaolie is biologisch en food grade gecertificeerd door de Soil Association.

De olie wordt door middel van stoomdestilatie van verse bladeren van palmarosagras verkregen, geteelt in Nepal.

Na het destilleren worden de overgebleven bladeren gecomposteerd en gebruikt voor bemesting.

Palmarosa zit in kruidenshampoo, oryzaylang ylangzeep, rozenzeep.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Manage cookies