Star anise

Illicium verum

in onze zeep verwerken we: etherische olie uit de vrucht

kwaliteit: gecertificeerd biologisch door de Soil Association en food grade

 

Steranijs is een boom die waarschijnlijk afkomstig is uit Zuid-China en Vietnam, maar ook in andere landen wordt gekweekt. Steranijs wordt vooral als specerij gebruikt, in Europa al sinds de 17e eeuw. In onze zeep gebruiken we etherische olie, die gewonnen wordt uit de destillatie van de vruchten. We gebruiken gecertificeerde biologische olie afkomstig uit China.

 

Werking

In de oude Chinese geneeskunde wordt steranijs al gebruikt bij de behandeling van ademhalingsproblemen. Deze werking wordt veroorzaakt door het terpeen (organische molecuul, ook wel isopreen genoemd) terpineol. Ook bij bronchitis, verkoudheid en hoesten werken dampen met de olie verlichtend. De olie komt niet voor niets veel voor in hoestmedicatie. De essentiële olie wordt in aromatherapie ook gebruikt bij spierpijn, krampen en reuma. Het verlicht vermoeide spieren en gewrichten.

 

Groei & bloei

De boom groeit vooral in Azië en kan wel 15 meter hoog worden. De boom blijft het hele jaar groen en bloeit van mei tot juli. In Japan wordt de boom vaak in tempels en op graftomben geplant en gebruiken ze de bast als wierook.

 

Soap with star anise: comfrey, wonderschoon! & seizoenszeep herfst.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Manage cookies