Kurkuma

Curcuma longa L.

Etherische kurkuma-olie bevat veel sesquiterpeen, ketonen, zingibereen en curcumine, en werkt hierdoor antiseptisch, wondhelend en ontstekingswerend. Ook vermindert het zwelling. Daardoor is het een veel gebruikte wortel in massageoliën, maar ook in zepen en gezichtscrèmes (bijvoorbeeld tegen acné). Kurkuma kan ook helpen bij pijnlijke spieren. Daarnaast heeft de olie en heerlijk pittige, warme en aardse geur.

Etherische kurkuma-olie wordt via stoomdestillatie verkregen uit de wortels van de plant, geteeld in Madagascar. Onze olie is food grade en biologisch gecertificeerd door de Soil Association. 

Kurkuma, ook wel geelwortel of turmeric, wordt vanwege haar prachtige gele kleur ook gebruikt als verfstof van linnen, zijde, katoen en wol, en voor cosmetica. En volgens velen heeft kurkuma nog veel meer krachtige eigenschappen. Neurologen aan de universiteit van Californië vonden bijvoorbeeld een correlatie tussen de mate waarin dementie bij oudere mensen voorkomt en het gebruik van kurkuma.

Zeep met kurkuma: vetiverzeep, seizoenszeep #21Botanische Tuinenzeep I, seizoenszeep #14.  

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Manage cookies