Pepermunt

Mentha x piperita

Pepermuntolie heeft een koelende werking, helpt te ontspannen, geeft verlichting bij pijn, zwelling en reumatische klachten, zorgt voor antibacteriële eigenschappen en helpt ontgeuren. Etherische muntolie bevat o.a. menthol, menthone, looistoffen, flavonoïden, bitterstoffen en fenolzuren.

Onze etherische pepermuntolie is van gecertificeerd biologische herkomst, food grade kwaliteit en komt uit de VS.

De naam 'mentha' is een verbastering van de naam van de nimf Minthe die volgens Ovidius door Persephone werd veranderd in een muntplant. 'Minthos' betekent ook 'sterk ruikend'. Mentha x piperita, beter bekend als pepermunt, is een kruising van de groene munt (Mentha spicata) en watermunt (Mentha aquatica). 'Piperita' verwijst letterlijk naar de gepeperde smaak.

Munt

In de oudheid was de pepermunt bekend als keukenkruid, maar werd ook medicinaal toegepast als pijnstiller en krampverdrijver. Arabieren droegen in vroeger tijden munt bij zich als teken van aanzien en boodschapper van vriendschap. In het dagelijks leven speelt munt nog steeds een grote rol, bijvoorbeeld in het gebruik in thee.

Zeep met etherische pepermuntolie: comfrey, groene kleizeep en shampoo. Zeep met etherische kruizemuntolie: kruidenzeep en schierzeep. De laatste bevat ook een extract van Schiermonnikoogse watermunt.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Manage cookies