Workshop 2 maart 2019

In een ochtend zeep leren maken! We beginnen met koffie, thee en theorie, waarin je de chemie van zeep ontdekt. Welke ingrediënten zeep maken, en welke uitermate geschikt zijn voor zeep en waarom. Welke invloed heeft de kwaliteit van de grondstoffen op het eindproduct? Waarom geeft ouderwetse zeep vaak zo’n trekkerig gevoel, en hoe kun je dat voorkomen?

Vervolgens gaan we in duo's aan de slag. Je komt in aanraking met de wereld van etherische oliën, wat ze precies zijn, welke eigenschappen ze kunnen hebben en je stelt een eigen geurmelange samen.
We leren je zeep maken volgens de ambachtelijke methode wij toepassen voor al onze productie, de koude procesmethode. De zeep wordt dus niet gekookt. Dit maakt hoogwaardige zeep maar heeft ook een langere rijptijd.

De prijs is inclusief koffie en thee, materialen en natuurlijk de door jou gemaakte zeep. De zeepjes kun je na de rijpingstijd van dertig dagen ophalen of ze worden je toegestuurd.
De workshop vindt plaats in onze zeepwerkplaats in DRUK, aan de Westerkade in Utrecht. Zeepworkshops beginnen om kwart over tien 's ochtends en eindigen rond één uur, tenzij anders aangegeven.

Werfzeep behoudt zich het recht voor om bij onvoldoende belangstelling een workshop te annuleren. Dit gebeurt uiterlijk vijf dagen vóór de geplande datum. Dan kun je natuurlijk kiezen voor een andere datum of teruggaaf.

volgeboekt

€65,00 Incl. btw
Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Manage cookies