Maandag t/m vrijdag voor 12:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.       t/m 4 december 15% korting met code ZEEPFEEST15 op geselecteerde pr bekijk het aanbod

Go to account settings
biologischherkomst: Sri Lanka — 25 Jan 2022

Patchouli

Patchouli
Pogostemon cablin

in onze zeep verwerken we: etherische olie gedestilleerd uit de bladeren

kwaliteit: biologisch gecertificeerd door de Soil Association en food grade  

 

Patchouli is een kruid uit de familie Lamiaceae, wat ook wel de 'munt' of 'dovenetel' familie genoemd wordt. De plant komt van oorsprong uit India, Indonesië en de Filipijnen en wordt tegenwoordig ook gekweekt in China, Maleisië en Zuid-Afrika. Patchouli wordt vooral gebruikt voor de etherische olie uit de (gedroogde) bladeren, deze wordt veel in cosmetische producten gebruikt. In onze zeep gebruiken we biologische etherische olie afkomstig uit Sri Lanka.  

 

Werking

Patchouli heeft een aardse geur die je helpt om te gronden. Het heeft ook samentrekkende, ontsmettende, bacteriedodende en ontgeurende eigenschappen. Verder wordt patchouli gebruikt bij acne, eczeem, huidschimmels, tegen angst en bij massages. Ook werkt het opbouwend tegen stress en kan het de ademhaling verlagen.

 

Groei & bloei

Patchouli is een plant met een stevige harige stengel en zachte, donzige bladeren. De bloemen van de plant zijn wit-paars. Het kan ongeveer een meter hoog worden en groeit vooral goed in tropische temperaturen.

In de 19e eeuw was de patchouligeur erg geliefde bij de Franse hofadel, vooral om zijn vermeende aphrodiserende werking. Ook in de jaren 60 & 70 werd het veel als parfum gebruikt, hippies namen het parfum mee uit hun Indiareizen. De geur herinnert daardoor veel aan de flowerpower-tijd.

 

Zeep met patchouli: koffiescrub en vetiverzeep

Je winkelmandje — 0

You cart is currently empty

Aanmelden

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Manage cookies