Ingrediënten

Onze zoektocht naar de mooiste ingrediënten begon tien jaar geleden en leidde ons naar het Wickenburghse bos, vlakbij Utrecht. Het bos staat vol heilzame bomen en planten waarvan we jong blad, wortels, bloemen en allerlei kruiden in onze zepen verwerken. In het bos onderhouden we ook onze zeepkruidentuin.

We werken samen met een vaste groep boeren en leveranciers, zij leveren ons gecertificeerd biologische ingrediënten met een eerlijke herkomst, en van food grade kwaliteit (indien de plant eetbaar is). Dit is belangrijk, want een olie kan zonder deze kwalificaties enorm bewerkt zijn, wat afbreuk doet aan de verzorgende eigenschappen.

We hebben nooit met palmolie gewerkt en vanzelfsprekend zullen we dit ook nooit doen. Om dezelfde redenen werken we ook niet met mica, rozenhout of Indiase sandelhoutolie. Onze zepen zijn vegan, op de honing na die in honingzeep en honingshampoo zit. Deze komt van onze vaste imker: de biologisch gecertificeerde imkerij De Oase.
Hieronder vind je een groeiend bestand van onze ingrediënten, het zijn er ruim honderd en we vullen nog altijd pagina's aan: welke heilzame eigenschappen ze precies bevatten (en de natuur biedt ons immens veel, zoals je snel zult zien!), waar ze vandaan komen en hun botanische achtergrond.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Manage cookies