Biologische zeep

Bio

Waarom gebruiken we alleen biologische ingrediënten?

 

Simpel: bij biologische producten wordt er beter gezorgd voor de gewassen, de boeren, de aarde én onszelf.

 

Bij biologische teelt wordt er rekening gehouden met de natuurlijke kringloop, staan de planten met hun voeten in natuurlijke grond (en niet in staalwol) en krijgen meer tijd om te groeien.
Chemische middelen en pesticiden die in gangbare teelt worden gebruikt stapelen zich op in het milieu, dit is een zware belasting voor o.a. ons grondwater, maar ook voor de planten én de boeren die het aanbrengen. Bij biologische teelt worden zij niet blootgesteld aan schadelijke pesticiden en krijgen beter betaald voor hun producten. Om al deze redenen zijn wij heel gelukkig met onze keuze om onze grondstoffen gecertificeerd biologisch in te kopen.

 

Onze plantaardige oliën, de basis van onze zeep, zijn met name gecertificeerd door Skal en deels door de Soil Association. Al onze etherische oliën zijn biologisch en food grade gecertificeerd door de Soil Association, en toevoegingen als kruiden zijn weer gecertificeerd door Skal (dit omdat ze bedoeld zijn om op te eten. Cosmetica wordt niet gecertificeerd door Skal, voedsel wel. (Zie ook foodgrade ingredients)

 

Onze ingrediënten komen stuk voor stuk aan bod op onze ingrediëntenpagina's, hier kun je per ingrediënt zien waarom we er mee werken, wat het met de zeep doet en door wie ze zijn gecertificeerd*.

 

Nu hebben we het nog niet eens gehad over jullie en ons als gebruikers van biologische zeep! Goede grondstoffen leveren een goede zeep op. Logisch, maar het is lang niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Het is helaas doodnormaal om producten te greenwashen en om met minderwaardige ingrediënten een product af te leveren met een aantrekkelijk marketingjasje aan.

 

Maar oprichter Evelien merkte zelf wat een verademing deze zeep was bij haar eczeem. Hoe zuiverder ze de zepen ontwikkelde (dus hoe minder bewerkt, gemaakt met ongefilterde, koudgeperste, biologische oliën) hoe milder en verzorgender de zeep werd. Dus het kan niet anders: biologische ingrediënten leveren ons de hoogst haalbare kwaliteit op om onze hoogwaardige zepen van te maken.

 

*de kruiden die wij zelf telen en plukken in ons bos zijn niet gecertificeerd, maar vanzelfsprekend onbespoten.

 
Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Manage cookies