Biologische zeep

Bio

Waarom gebruiken we alleen biologische ingrediënten?

 

Bij biologische ingrediënten wordt er beter gezorgd voor de gewassen, de boeren, de aarde én onszelf. Met milde, verzorgende zeep als resultaat.

 

Biologische basis

Bij biologische teelt wordt er rekening gehouden met de natuurlijke kringloop, staan de planten met hun voeten in natuurlijke grond (en niet in staalwol) en krijgen meer tijd om te groeien.
Chemische groeimiddelen en pesticiden die in gangbare teelt worden gebruikt stapelen zich op in het milieu. Dit is een zware belasting voor het grondwater, maar ook voor planten, dieren én de boeren die het aanbrengen. Bij biologische teelt worden zij niet blootgesteld aan schadelijke pesticiden en krijgen beter betaald voor hun producten. Om al deze redenen staan wij met heel ons hart achter de keuze om onze grondstoffen gecertificeerd biologisch in te kopen. Niet alleen als het ons uitkomt, maar altijd.*

 

Onze plantaardige oliën, de basis van onze zeep, zijn voornamelijk gecertificeerd door Skal en deels door het Britse Soil Association. Al onze etherische oliën zijn biologisch en food grade gecertificeerd door de Soil Association, en toevoegingen als kruiden zijn weer gecertificeerd door Skal (dit omdat ze bedoeld zijn om op te eten. Cosmetica wordt niet gecertificeerd door Skal, voedsel wel. 

Onze ingrediënten komen stuk voor stuk aan bod op onze ingrediëntenpagina's, hier kun je per ingrediënt zien waarom we er mee werken, wat het met de zeep doet en welk biologisch keurmerk ze heeft gecertificeerd.

 

Biologische zeep 

Nu hebben we het nog niet eens gehad over jullie en onszelf als gebruikers van biologische zeep! Goede, verzorgende ingrediënten leveren een goede, verzorgende zeep op. Dit klinkt logisch maar is lang niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Het is helaas heel normaal om producten te greenwashen en om met minderwaardige ingrediënten een product af te leveren met een aantrekkelijk marketingjasje aan.

 

Maar oprichter Evelien merkte zelf per toeval wat een verademing handgemaakte natuurzeep was bij haar eczeemhuid. Hoe zuiverder ze de zepen ontwikkelde (van ongefilterde, koudgeperste, biologische ingrediënten), hoe milder en verzorgender de zepen werden. Dus het kan niet anders: biologische ingrediënten leveren ons de hoogst haalbare kwaliteit op om Werfzeep te maken zoals je van ons gewend bent.

 

*de kruiden die wij zelf telen en plukken in ons bos zijn niet biologisch gecertificeerd, maar vanzelfsprekend onbespoten, afkomstg van biologische zaden van De Bolster.

 
Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Manage cookies