Werfzeep | zeep zonder plastic

Zero plastic

Waarom gebruiken we geen enkele vorm van plastic - dus ook geen zogeheten ‘microbeads’ - om onze zepen te maken? En waarom gebruiken we papier als verpakking, in plaats van folie?

 

Geen plastic gebruiken, betekent ook geen plastic weggooien. In Nederland alleen al belanden elke week miljoenen plastic verpakkingen bij het afval. Ook die van cosmetica: shampoo, conditioner en zeep zitten meestal in plastic flessen of wikkels. Daarnaast worden microbeads, kleine vuldeeltjes, gebruikt in de meest rare dingen: tandpasta, bijvoorbeeld. En ook weer in zeep.

 

Geen plastic zeepflessen, foliewraps of scrubbolletjes

 

Al dat plastic kan niet of nauwelijks worden afgebroken. Dat betekent dat het in het milieu terechtkomt. De zee verandert op sommige plaatsen in plastic soup. Microbeads hopen zich op in vissen, vogels en schelpdieren en natuurlijke kringlopen worden verstoord. Stranden liggen vol plastic flessen die de komende honderden jaren niet verteren.

 

Dat kunnen we anders doen met z’n allen! We kunnen al verschil maken door plasticvrije producten te kopen. Op de website van de Plastic Soup Foundation vind je handige tips en voorbeeldmerken. Aangezien we dezelfde maatstaven hanteren mogen we hun logo gebruiken en staan onze zepen op hun site genoemd. (En is onze bloesemzeep er te koop!)

 

Wij geloven erin dat we, door plasticvrij te werken, laten zien dat je als bedrijf prima zonder plastics kunt. 

Op onze blog vind je meer info, bijvoorbeeld over de alternatieven voor plastics, zoals plantaardige scrubmiddelen!

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Manage cookies