Ravensara

Ravensara aromatica

in onze zeep verwerken we: etherische olie van de bladeren

kwaliteit: biologisch gecertificeerd door de Soil Association  

 

Ravensara behoort tot de laurierfamilie. De ravensaraboom vindt zijn origine in het Centrale Hoogland van Madagaskar, daar worden de bladeren ook gebruikt in de volksgeneeskunde. In onze zeep gebruiken wij etherische olie van de soort Ravensara aromatica. Deze olie is biologisch gecertificeerd en wordt verkregen door stoomdestillatie van de bladeren van ravensara geteeld in Madagaskar. De naam betekent zoiets als 'goede bladeren voor u.'  

 

Werking

Etherische ravensara olie is een erg fijne olie voor in de winter. Een rijke mix aan bestanddelen waaronder limonene, a-pinene, sabinene, linalool dragen bij aan je immuunsysteem, werken verwarmend, antiseptisch en antibacterieel. Een erg fijne massageolie dus, zeker bij pijnlijke en stramme spieren. In Madagaskar wordt bij verkoudheid en bronchitis de borst en hals ingewreven met de etherische olie. Ook worden de bladeren gekookt om de stoom te inhaleren.

 

Groei & bloei

werfzeep - ravensaraRavensara groeit als struik, maar kan ook in bomen van meer dan 30 meter groeien. In Madagaskar worden verpulverde bladeren van de ravensara vermengd met castorolie. Dit wordt door de Malagassiërs uit de hogere klassen gebruikt als haarverzorging.

 

Zeep met ravensara: ravensara en kruidenshampoo

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Manage cookies