Welkom in de zeepshop!

Alle bestellingen die geplaatst worden van maandag tot en met vrijdag voor elf uur 's ochtends  worden dezelfde dag verzonden.

Stukken zeep kunnen door de brievenbus (maximaal 12 stuks). Deze brievenbuspakjes verzenden we gratis bij bestellingen vanaf € 30. Pakketpost verzenden we gratis vanaf € 60. Je bestelling afhalen in Utrecht is op afspraak mogelijk.

 

Handzeep en douchezeep

Werfzepen zijn heerlijk milde, verzorgende zepen, vol voedende oliën en van nature aanwezige glycerine. Plantaardig, biologisch en met liefde op ambachtelijke wijze gemaakt in Utrecht.

Werfzeep is bedoeld voor de gevoelige huid en daarom geschikt voor ons allemaal.

Door de milde werking zijn onze zepen geschikt als handzeep, douchezeep en zelfs voor het gezicht. De shampoo bars zijn óók geschikt als hand- en douchezeep.

 

Zeepkompas

Het Zeepkompas maakt zoeken in ons assortiment makkelijk en overzichtelijk. Al onze zepen in één oogopslag, en je klikt meteen door naar de productpagina's waar je meer kunt lezen over de zeep en hem kunt bestellen. Vind snel je nieuwe favoriet!

 

Plantaardig

We werken met oliën van de hoogste kwaliteit: plantaardig, biologisch en food grade - zelfs de etherische oliën - en daarom nog vol heilzame stoffen. Hiervoor werken we samen met telers die dezelfde overtuiging hebben. Daarbij plukken we een deel van de planten in ons geliefde Wickenburghse bos. Hier onderhouden we onze zeepkruidentuin en oogsten verschillende ingrediënten die hier al eeuwen groeien.

 

Vrij van palmolie en irriterende stoffen

We werken nooit met palmolie, dierlijke vetten of irriterende stoffen als parfumolie, kleurstoffen of schuimverbeteraars. 
Van rijke grondstoffen maken we rijke zeep, die zich ook prima thuisvoelt op de wastafel! 

Werfzeep is biologisch afbreekbaar en vanzelfsprekend niet getest op dieren. Behalve de honingzeep en -shampoo - allebei met honing van een lokale, biologische imker - is ons hele assortiment veganistisch.

 

Biologisch & handgemaakt

Alle zepen maken we met de hand, in een grote pan, in ons zeepatelier aan de Westerkade in Utrecht. Per batch maken we honderdvijftig stukken in één blok, dat na vierentwintig uur wordt gesneden. Hierna rijpt de zeep nog enkele weken in onze droogkasten. Na dit proces weegt een stuk Werfzeep circa 100 gram.
Als de zepen klaar zijn om verpakt te worden gaan ze per fiets naar de sociale werkplaats van Wij aan de Werf. Hier worden ze ingepakt door een superteam van zeepinpakkers, in een werfkelder aan de Oudegracht, vlakbij ons zeepatelier. 

 

Voor meer info over Werfzeep en onze uitgangspunten: neem een kijkje bij over ons.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Manage cookies