Naar inhoud

Winkelmandje

Je winkelmandje is leeg

Doorgaan met winkelen

Castor

 kwaliteit & gebruik 
Latijnse naam: Ricinus Communis L.
Ingrediënten van deze bron: castorolie
Kwaliteit: biologisch
Herkomst: India
 Producten van deze bron 

Verwerking in onze zeep

castorolie

Wij gebruiken castorolie in een flink aantal onze zepen omdat het, naast de hydraterende eigenschappen, zorgt voor een heerlijk zacht schuim met grote bubbels.

 Castor historie & werking 

Een plant die wonderboom genoemd wordt kan niet anders dan heilzame werkingen hebben. De olie die de zaden, of wonderbonen, rijk zijn is ook wel bekend als wonderolie, of castorolie. Castorolie is een erg vette, dikke olie, het bevat o.a. triglyceriden, tricinoleïne, ricinecoleïnezuur, oleïnezuur, linolzuur die de huid helpen vocht vast te houden en te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Anders dan de naam doet vermoeden is de wonderboom geen boom maar een snelgroeiende tropische plant. De wonderboom komt oorspronkelijk uit Oost-Afrika maar groeit nu over de hele wereld, in koude gebieden zoals Nederland groeit het eenjarig.

In Afrikaanse, Carribische en Inheems Amerikaanse culturen speelt castorolie al lang een belangrijke rol in haar- en huidverzorging.

Avocadozeep
€8,75
Boszeep
€11,75
Citruszeep
€10,75
Cleanshampoo
€8,75
Groene kleizeep
€10,75
Honingshampoo
€10,75
Lavendelzeep
€11,75
Oryza
€12,45
Ravensara
€9,75
Savannezeep
€9,75
Uitverkocht
Scheerkom
€59,50
Scheerzeep
€12,45
Schierzeep
€9,75
Vetiverzeep
€9,75
Ylang ylangzeep
€11,75

Gerelateerde blogposts