Palmarosa

Cymbopogon martinii

Palmarosa olie bevat veel geraniol, een bestanddeel dat voor de fruitige, roosachtige geur zorgt, alsmede verschillende heilzame werkingen. Zo werkt het licht antisceptisch, hydraterend en helpt het ook het vocht op te slaan. Ook ondersteunt het de natuurlijke talgproductie. Een erg fijne olie voor alle huidtypen.

Onze etherische palmarosa olie komt van stoomdestilatie van verse of gedroogde bladeren van de palmarosa gekweekt in Nepal. Het is biologisch gecerificeerd door de Soil Association.

De palmarosa is een grassoort in de familie van citroengras. Hij komt oorspronkelijk uit India maar wordt tegenwoordig in veel verschillende landen gecultiveerd voor haar rijke aromatische olie. De olie wordt veel in cosmetica gebruikt voor haar geur, maar ze speelt ook een rol in het weren van insecten en als insecticide bij bonen en graan. Na het destilleren worden de overgebleven bladeren gecomposteerd en gebruikt voor bemesting.

Palmarosa zit in ylang ylangzeep, rozenzeep.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Manage cookies