Rijst

Oryza Sativa

 

Rijst is niet alleen lekker met tofu en gewokte groente, of als rijstmelk, ook is het een fijn product voor de huid. Het heeft samentrekkende en ontstekingsremmende eigenschappen en is rijk aan vitamine B. Gedroogde, gemalen rijst wordt bijvoorbeeld als alternatief voor talkpoeder voor babybilletjes gebruikt. Ook wordt rijstwater, water waar rijst in geweekt is, gebruikt als toner. Het verkleint poriën en helpt mee met celvernieuwing. 

Onze foodgrade basmatirijst met Demeter keurmerk wordt geteeld volgens de biologisch-dynamische principes in Noord-India. Het komt van een Fairtrade-project waarbij de boeren een dubbele premie krijgen.

Om de rijst in onze oryzazeep te verwerken maken we er zelf rijstmelk van. We koken rijst in water en pureren het vervolgens tot romige melk; klaar om in de zeep te gebruiken.  

Rijst kent haar origine in China en India, later werd het ook in Oost-Afrika, Amerika en Syrië geïntroduceerd. Naast vitamine B is rijst ook rijk aan mineralen, waaronder magnesium, ijzer en calcium. 

Rijst zit in: oryza

 

 

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Manage cookies