Sinaasappel

Citrus sinensis

Met zijn heerlijke opwekkende en verfrissende geur is etherische sinaasappelolie net de zon in een flesje! Het helpt tegen nervositeit en gebrek aan eetlust. Sinaasappelolie bestaat voor het grootste deel uit D-limoneen. Dit D-Limoneen heeft een heel typische, herkenbare sinaasappelgeur en -smaak. Limoneen werkt ontvettend, wat sinaasappel tot een fijne olie maakt voor de wat vettere huid.

De olie die wij gebruiken komt van biologisch gecertificeerde teelt in Mexico. Via koude persing van de sinaasappelschil wordt de olie verkregen. Niet alleen in cosmetica wordt sinaasappelolie veel gebruikt, ook in schoonmaakmiddelen en als geur- en smaakstof. Sinaasappelolie zou goed werken als biologische, afbreekbare bestrijding van mieren; het vernietigt hun geurspoor waardoor ze hun weg niet meer kunnen vinden van en naar de kolonie.

De sinaasappel komt oorspronkelijk uit China (in de oude vorm: Sina), waar ook de naam naar verwijst. In het vroegnieuwnederlands komt 'appel sina' voor, in het nieuwnederlands 'appelsien'. In veel Noord-Europese landen zijn namen afgeleid van het Nederlandse sinaasappel (Duits, 'Apfelsine'; Zweeds, 'apelsin'; en Deens en Noors, 'appelsin'), omdat de sinaasappels vanuit Nederland naar die landen werden geleverd.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Manage cookies