Wonderboom

Ricinus Communis L.

Een boom die wonderboom, heet kan niet anders dan heilzame werkingen hebben. De olie van de zaden van de boom staat ook wel bekend als wonderolie, of als castorolie. Castorolie is een erg vette, dikke olie, het helpt de huid vocht vast te houden, en beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf. Ook helpt het zwelling afnemen, hierdoor wordt het gebruikt bij zweren en abcessen.

Onze castorolie komt van biologisch, in India geteelde castorbomen. Via koude persing wordt uit de zaden van de boom de castorolie verkregen.

Castorolie bevat o.a. vette oliën, triglyceriden, tricinoleïne, ricinecoleïnezuur, oleïnezuur, linolzuur en ricine. Ricine is een van de méést toxische natuurlijke stoffen, je vind deze giftige stof vooral terug in de pulp die overblijft na persing van de zaden. Na hittebehandeling is dit ontgift en bruikbaar te maken voor diervoeder. In principe bevat de doormiddel van koude persing verkregen olie geen ricine.
De wonderboom komt oorspronkelijk uit Oost-Afrika maar groeit nu over de hele wereld.

Zepen met castorolie: groene kleizeep, ravensara, scheerzeep en shampoo 

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Manage cookies