Citroengras

Cymbopogon citratus

Citroengras is nog een van de vele ingrediënten die heerlijk is om te eten, en daarnaast ook goed zijn voor de huid. Citroengras bevordert de spierontspanning en de doorbloeding. De heerlijke geur helpt het zenuwstelsel te versterken en is goed voor het verminderen van stress en bij langdurige vermoeidheid. Een van de werkende stoffen in citroengras, citral, is sterk insectenwerend. Op het moment vindt veel onderzoek plaats naar deze grassoort omdat hij zelfs zijn doeltreffendheid bij malaria en andere kwalen heeft aangetoond.

In onze zepen is de etherische olie verwerkt van gecertificeerd biologische herkomst, deze is afkomstig uit Sri Lanka en Nepal. 

Het is een tropische grassoort die niet tegen temperaturen kan onder de 7 graden kan. Hij is familie van de vetiver en de citronella. In India en China werd het al lang geleden toegepast als middel om stress en koorts te verlagen. 

Citroengras

De citroengras bevat veel citral(40-60%)l, dit is etherische olie, maar ook limoneen en andere citrusachtige geurstoffen ( geranial, neral, citral en weinig myrceen, geraniol, geranic acid, nerolic acid, diterpeen, methylheptenon, citronellol, linalol, farnesol, alcohol, aldehyde, linalol, terpineol.

Citroengras zit in: citruszeep, koffiescrubzeep en de schoonmaakzeep 

 

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Manage cookies