Damascusroos

Rosa damascena

Rosa damascena komt uit het oude Perzië en is een kruising tussen Rosa gallica and Rosa moschata. Het is de koningin van de rozen.

Vanwege de bijzondere samenstelling van de etherische olie van damascusrozen en het feit dat deze olie niet synthetisch kan worden nagemaakt, is het een van de meest kostbare essentiele olieën ter wereld. Ze bevat grote concentraties anti-oxidanten en ingrediënten met een ontstekingsremmende werking: β-citronellol (14.5-47.5%), nonadecaan (10.5-40.5%), geraniol (5.5-18%), nerol en kamferol zijn de belangrijkste bestanddelen.

Hierdoor heeft damascusrozenolie een verzachtende en verstevigende werking, en is het weldadig voor de rijpere huid.

 

Onze etherische damascusrozenolie wordt op biologische, superieure wijze in Iran geproduceerd, is van food grade kwaliteit en heeft een biocertificaat van de Soil Association.

werfzeep - roos
De rozen worden tijdens de ochtendschemer, wanneer de bloemen het sterkst geuren, met de hand geplukt. Er zijn 1200 rozen nodig voor 1ml etherische olie!

Damascusrozenolie is al eeuwenlang favoriet van dichters en wordt in moskeeën gebruikt bij gebedsdiensten, met name vanwege de kalmerende werking. Dit ontspannende effect is in een studie uit 2009 zelfs wetenschappelijk aangetoond. Daarnaast zijn er ook bewijzen gevonden voor een positief effect bij depressies, en zelfs een licht hypnotisch effect.

Etherische rosa damascenaolie zit in rozenzeep.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Manage cookies