Maandag t/m vrijdag voor 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.     Meer informatie

Go to account settings

Allergenen

 

Het ingrediënt waar je op hebt geklikt is een allergeen. Allergenen zijn een serie stoffen die onder andere van nature voorkomen in etherische oliën (en zonder welke de olie ook heel anders zou ruiken!) en door de EU verplicht vermeld moeten worden op de verpakking. Dat is heel terecht, want een klein deel van de bevolking is inderdaad allergisch voor (één of meerdere van) deze stoffen.

 

Als je hier allergisch voor bent weet je het meestal wel, omdat je dan na klachten bijvoorbeeld een test hebt gedaan bij een arts. Anders gezegd: veruit de meest mensen zijn níet allergisch voor deze stoffen. Het belangrijkste is dat wij deze stoffen niet apart toevoegen aan onze producten, ze zitten er alleen in als ze een bestanddeel zijn van de biologische etherische oliën die we gebruiken.

 

Soms is dat een beetje verwarrend, aangezien het er in de ingrediëntendeclaratie uit kan zien alsof ze los staan van de geurcompositie, maar niets is minder waar. De wijze waarop het in de INCI-declaratie staat is nou eenmaal hoe de wet op de cosmetica dit voorschrijft.

 

Heb je hier nog vragen over, neem dan gerust contact met ons op, het liefst via [email protected].

Je winkelmandje — 0

You cart is currently empty

Aanmelden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »