Maandag t/m vrijdag voor 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.     Meer informatie

Go to account settings

Waarom is biologisch belangrijk?

Biologisch zit in ons DNA. We kunnen alleen zulke zachte, verzorgende zepen maken doordat we met de allerbeste, biologische ingrediënten werken. 

Simpel gezegd: de beste ingrediënten creëren de beste zeep, dat valt niet te greenwashen.

Onze drijfveren zijn tweeledig: we willen milde zeep creëren die de huid verzorgt - en die geschikt is voor de gevoelige huid (zoals die van onszelf!) - én ervoor zorgen dat we met ingrediënten werken die de aarde niet uitputten.

Bij biologische landbouw wordt er rekening gehouden met de natuurlijke kringloop, staan de planten met hun voeten in natuurlijke grond (en niet in steenwol) en krijgen meer tijd om te groeien.

Chemische pesticiden en kunstmest zijn een zware belasting voor het grondwater, maar ook voor planten, dieren én de boeren die het moeten aanbrengen. Bij biologische teelt worden zij niet blootgesteld aan schadelijke pesticiden en krijgen beter betaald voor hun producten. Om al deze redenen staan wij met heel ons hart achter de keuze om onze grondstoffen gecertificeerd biologisch in te kopen. 

Dit betekent dat ál onze basisvetten en etherische oliën biologisch gecertificeerd zijn en vrijwel al onze ingekochte kruiden. (Er zijn enkele kruiden, zoals annattozaad en alkanetwortel, niet biologisch gecertificeerd verkrijgbaar.) Daarnaast telen en oogsten we meerdere ingrediënten zelf in onze biologische kruidentuin en in het Wickenburghse bos: een besloten natuurgebied nabij Utrecht. We hebben onze ingrediënten een eigen pagina gegeven waar je kunt lezen waar ze geteeld worden en welk certificaat ze hebben.

Je winkelmandje — 0

You cart is currently empty

Aanmelden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »