Maandag t/m vrijdag voor 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.     Meer informatie

Go to account settings

Wat betekent handgemaakt bij Werfzeep? 

De term ‘handgemaakt’ wordt in de wereld van zeep vrij gebruikt. Het kan bijvoorbeeld gietzeep betekenen: kant en klare zeepvlokken smelten en persen tot blokjes zeep.

Bij ons wil handgemaakt zeggen 'zeep from scratch'.

Dat betekent: beginnen bij de basis. We werken met volwaardige biologische oliën van food grade kwaliteit, trekken kruidenextracten van planten uit onze kruidentuin, en maken geurmelanges van biologische etherische oliën.

Als we met gietzeep zouden werken, zouden we deze keuzevrijheid niet hebben. Er bestaat nog geen machine die overweg kan met de kleine verschillen in onbewerkte, koudgeperste oliën (elke oogst verandert dit een beetje). Onze pure, onbewerkte ingrediënten zijn alleen te verwerken als je vanaf de basis alles zelf doet. Fabriekszeep, ook gietzeepvlokken, wordt dan ook gemaakt van geëxtraheerde vetzuren - niet van pure (complete) oliën. 

Gelukkig weten onze ervaren zeepmakers wel raad met verschillen in de zeeppan! We maken onze zepen met liefde en aandacht in grote pannen, inspringend op hoe elke verschillende batch zeepbeslag reageert. Hierbij gebruiken we onze eigen, onafhankelijk geteste recepten en werken we op lage temperaturen waardoor de koudgeperste oliën het beste tot hun recht komen. Het werken met de hand vanaf de basis, geeft ons de mogelijkheid om de krachtigste ingrediënten te gebruiken en de allerbeste zeep te maken.

Slow Zeep
We maken al onze zepen in eigen atelier, volgens de koude procesmethode. Dit betekent dat we op lage temperaturen zeepzieden, waardoor de koudgeperste oliën het beste tot hun recht komen. Nadat de zeep in de mal is geschonken laten we deze nog een nacht rusten. De volgende dag worden er 150 stukken zeep van gesneden, die nog zes weken in onze droogkamer verdwijnen. Daarna kunnen ze worden verpakt en verkocht.

In ons Zeepboek nemen we je helemaal mee in onze werkwijze en delen we onder andere recepten voor zeep from scratch, het trekken van extracten en het destilleren van etherische olie. In de uitzending van Het Klokhuis komt goed in beeld hoe wij zeepzieden en planten oogsten, en op onze blog krijg je ook een kijkje in de zeepkeuken.

Je winkelmandje — 0

You cart is currently empty

Aanmelden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »