Maandag t/m vrijdag voor 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.     Meer informatie

herkomst: Nederlandwildpluk — 13 Mar 2022

Amandel

Amandel

Prunus Dulcis (Mill.)

De amandelboom levert verschillende waardevolle ingrediënten: de olie die uit de vruchten wordt geperst, blad en bloesems. Koudgeperste olie van zoete amandelen heeft een aangetoonde ontstekingswerende werking, waardoor het kan helpen bij psoriasis, eczeem, huidontstekingen, schilferige aandoeningen en verbrandingen. Het bevat veel vitamine E, waardoor hij emolliërend (verzachtend) werkt en heel geschikt is om een droge of gevoelige huid te voeden en verzorgen. De bloesem heeft een zoete, delicate, bijna marsepein-achtige geur.

 

Onze amandelolie is koudgeperst, food grade en biologisch gecertificeerd door Agriculture Biologique (AB).

De bloesems plukken we elke lente van onze eigen bomen; hiervan maken we een maceraat. 

 

 

De amandelboom is een sierlijke bladverliezende loofboom die oorspronkelijk in bergachtige gebieden groeit. De boom gedijt het best op zonnige hellingen op rotsachtige bodem in een mediterraan klimaat.

 

amandel

In de lente is de amandelboom één van de eerste bomen die bloesem draagt; mede om deze associatie met de lente staan amandelbloemen symbool voor het leven na de dood of onsterfelijkheid.

Op de foto's zie je één van onze amandelbomen in het bos: in mei staat hij vol in bloei, in juli hangen de takken al vol met rijpende bolsters.

Amandelolie zit in de chocoladeswirl, amandelbloesemmaceraat zit in de bloesemzeep.

Your shopping basket — 0

You cart is currently empty

Login

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »