Maandag t/m vrijdag voor 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.     Meer informatie

biologischherkomst: Marokko — 11 Mar 2022

Argan

Argan

Argania spinosa 

in onze zeep verwerken we: koudgeperste olie 

kwaliteit: gecertificeerd biologisch door SKAL en food grade

 

 

De arganboom groeit voornamelijk in woestijnachtige gebieden. Vroeger groeide de boom in heel Noord-Afrika, maar tegenwoordig is het een bedreigde boomsoort. Hij groeit nu nog in het zuidwesten van het Middellandse Zeegebied, het zuidwesten van Marokko en een provincie in Algerije. Onze arganolie komt uit Marokko.

Uit de pitten van de vruchten van de boom komt arganolieArganolie is een zeldzame, kostbare, plantaardige olie die veel in schoonheidsproducten wordt gebruikt. Het is een voedende, verzorgende toevoeging in een zeeprecept.

In onze Portugese afdeling experimenteren we momenteel met het opkweken van arganzaden! 

Werking

Arganolie zit vol vitaminen, antioxidanten en vetzuren en is geschikt voor alle huidtypen, van zeer droog tot vetDe olie doet veel moois voor je huid. Zo is het anti-verouderend door zijn hydraterende, huidversoepelende en revitaliserende eigenschappen. Ook helpt het striae, littekens, eczeem en acne te voorkomen door de ontstekingsremmende en talgregulerende werking. 

 

Groei & bloei

De arganboom groeit op (zeer) droge grond en kan goed tegen hitte. Hij kan in deze woestijnachtige omstandigheden overleven door zijn diepe wortelstelsel. De bomen kunnen 8-10 meter hoog en 400 jaar oud worden.  

Om het jaar groeien er bloemen en groengele vruchten in de boom. In de vlezige vrucht zit een harde noot die voor 55% uit olie bestaat: de zeldzame arganolie. Berberstammen kennen de kracht van de olie al lang; ze noemen de boom de boom der schoonheid 

 

 

Zeep met arganolie: lavendelzeep

Your shopping basket — 0

You cart is currently empty

Login

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »