Maandag t/m vrijdag voor 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.     Meer informatie

Go to account settings
biologischherkomst: Kenia — 10 Mar 2022

Avocado

Avocado

Persea Americana P. Mill.

Avocado-olie is ontzettend rijk aan waardevolle stoffen als oliezuur, palmitoleïnezuur en de vetoplosbare vitamines A, D en E. Ook zitten er vitamine C, B2, B6, kalium, mangaan, ijzer en foliumzuur in. Vooral vitamine A en E werken diep in je huid, dragen bij aan de celvernieuwing en hebben daardoor een positieve invloed op rimpels. Als je een droge eczeemhuid hebt, kun je ook baat hebben bij avocado vanwege de verzachtende, hydraterende en voedende werking.

 

 

Onze avocado-olie komt uit Kenia en is koudgeperst, food grade en van gecertificeerd biologische en fair trade herkomst. De olie wordt verkregen door koude persing, een proces dat arbeidsintensief is. De vrucht bevat 25% olie, maar voordat geperst kan worden moeten de vruchten eerst gesneden en gedroogd worden.

Avocado

De avocado was bij de Azteken al bekend; de bomen worden al 800 jaar gecultiveerd. Uit de oorspronkelijke taal, het Nahuatl, komt het woord 'ahuacatl', dit wordt vrij vertaald als 'boter uit het bos'. Andere namen voor de vrucht zijn 'solange' en 'advocaatpeer'. De avocado komt van nature vooral voor in Midden- en Zuid-Amerika.

Zeep met avocado-olie: calendulazeepcomfreykaritézeep en scheerzeep.

Je winkelmandje — 0

You cart is currently empty

Aanmelden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »