Maandag t/m vrijdag voor 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden. Let op door de drukte rond de feestdagen kan je bestelling langer onderweg zijn dan gebruikelijk.    Meer informatie

Hoe maken wij zeep

Werfzepen zijn heerlijk milde, verzorgende douchezepen, vol voedende oliën en van nature aanwezige glycerine. Plantaardig, biologisch en met liefde op ambachtelijke wijze gemaakt in Utrecht.

Werfzeep is bedoeld voor de gevoelige huid en daarom geschikt voor ons allemaal.

Alle zepen maken we met de hand, in een grote pan, in ons zeepatelier aan de Westerkade in Utrecht. Per batch maken we honderdvijftig stukken in één blok, dat na vierentwintig uur wordt gesneden. Hierna rijpt de zeep nog enkele weken in onze droogkasten. Na dit proces weegt een stuk Werfzeep circa 100 gram.

Als de zepen klaar zijn om verpakt te worden gaan ze per fiets naar de sociale werkplaats van Wij aan de Werf. Hier worden ze ingepakt door een superteam van zeepinpakkers, in een werfkelder aan de Oudegracht, vlakbij ons zeepatelier. 

We werken met oliën van de hoogste kwaliteit: plantaardig, biologisch en food grade - zelfs de etherische oliën - en daarom nog vol heilzame stoffen. Hiervoor werken we samen met telers die dezelfde overtuiging hebben. Daarbij plukken we een deel van de planten in ons geliefde Wickenburghse bos. Hier onderhouden we onze zeepkruidentuin en oogsten verschillende ingrediënten die hier al eeuwen groeien.

We werken nooit met palmolie, dierlijke vetten of irriterende stoffen als parfumolie, schuimverbeteraars of (geëxtraheerde) vetzuren, zoals uit de petrochemische industrie. Van rijke grondstoffen maken we rijke zeep, die zich ook prima thuisvoelt op de wastafel! 

Werfzeep is biologisch afbreekbaar en vanzelfsprekend niet getest op dieren. Behalve de honingzeep en -shampoo - allebei met honing van een lokale, biologische imker - is ons hele assortiment veganistisch.

Je winkelmandje — 0

You cart is currently empty

Aanmelden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »