Maandag t/m vrijdag voor 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.     Meer informatie

biologischherkomst: Italië — 09 Mar 2022

Bergamot

Bergamot

Citrus Bergamia

Net zoals de meeste citrusolieën werkt de geur van bergamotolie opbeurend en opwekkend. Voor de huid werkt het verfrissend en ontsmettend. Bergamotolie is hierdoor goed te gebruiken bij wondjes. De hoofdbestanddelen zijn limoneen, linalool en linalylacetaat.

Onze etherische bergamotolie komt uit Italië en is biologisch en food grade gecertificeerd door de Soil Association.

De olie wordt via koude persing verkregen uit de schil van onrijpe bergamot. Voor 85 gram bergamotolie zijn ongeveer 100 bergamotvruchten nodig.

Bergamotolie wordt erg veel gebruikt in parfums en eau-de-cologne. Daarnaast is het gebruikt als smaakmiddel in Earl Grey thee. De bergamot is peervormig en is waarschijnlijk een kruising tussen citroen en bittere sinaasappel. Qua smaak is het minder zuur dan citroen, maar bitterder dan grapefruit.

bergamot citrus bergamia

Speciaal voor de Botanische Tuinen Utrecht hebben we een zeep ontwikkeld met een zelfgestookt destillaat van verbena & bergamot uit hun tuinen. Deze zeep vind je hier.

Etherische bergamotolie zit in bloesemzeepcitruszeep en oryza. De Botanische Tuinen II-zeep bevat zelfgestookt hydrolaat van bergamotvrucht en -blad.

Your shopping basket — 0

You cart is currently empty

Login

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »