Maandag t/m vrijdag voor 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.     Meer informatie

biologisch — 07 Mar 2022

Borage

Borage

Borago Officinalis L.

Borageolie beschermt, voedt en hydrateert de huid. Het is zeer rijk aan de meervoudig onverzadigde (omega-6) vetzuren linolzuur en gamma-linoleenzuur (GLA). Borageolie is zelfs de rijkste bron van GLA in de natuur (tot wel 27%) en wordt hierdoor ook als voeding(supplement) gebruikt, bijvoorbeeld voor het bevorderen van het vrouwelijk hormonaal evenwicht. Het werkt ontstekingswerend en bevordert de elasticiteit van de huid. Borageolie kan goed helpen bij onder andere droge, schilferige huid, rimpels, vermoeide huid, wonden en (luier)eczeem. En bij broze nagels, droge haren en bij haaruitval.

Onze borageolie is foodgrade, biologisch gecertificeerd door SKAL en wordt verkregen door middel van koude persing van de zaadjes van de borageplant.

borago officinalis

Borage wordt ook wel bernagie of komkommerkruid genoemd (het blad geurt enorm herkenbaar naar komkommer en het smaakt er in mindere mate ook naar). Hoewel de borageplant oorspronkelijk als groente werd gebruikt, geloofde men in de oudheid dat borage droefheid en zwaarmoedigheid van de geest zou verdrijven.

Zeep met borageolie: calendulazeep en scheerzeep.

Your shopping basket — 0

You cart is currently empty

Login

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »