Maandag t/m vrijdag voor 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.     Meer informatie

biologischherkomst: Nederland — 02 Mar 2022

Calendula

Calendula

Calendula Officinalis L.

Calendula is vanwege de heilzame eigenschappen één van onze favoriete ingrediënten. Calendula werkt ontsmettend, ontstekingswerend, wondhelend en verzachtend. Hierdoor kan het goed helpen bij wonden, gevoelige en geïrriteerde huid, zweren, eczeem, schimmel en kloofjes in de huid. Deze werkingen komen voornamelijk door de triterpene alcoholen, carotenen, flavonoïden, tocoferolen en saponinen.Onze calendula komt grotendeels van eigen teelt; in onze zeepkruidentuin telen we calendula van biologische zaden van De Bolster

en daarbij werken we met calendula van de Drentse kwekerij Het Blauwe Huis met Demeter-keurmerk, waar ze werken volgens de principes van de biodynamische landbouw.
 In onze calendulazeep gebruiken we losse bloemblaadjes en zelfgetrokken maceraat. calendula botanische print

In de 12e eeuw gebruikte men calendula, ook bekend als goudsbloem, vanwege hun antiseptische werking al voor brandwonden, wratten en zweren. Later, tijdens de Amerikaanse burgeroorlog en de Eerste Wereldoorlog werden de blaadjes van de calendula op open wonden gelegd en als ‘plantaardig jodium’ gebruikt. Daarnaast dacht men in de oudheid dat het kijken naar de prachtige goudkleurige bloemkopjes een slecht humeur kon verhelpen.
Calendula komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa.

Calendulabloemen en calendulamaceraat zitten in de calendulazeep en kruidenshampoo.

Your shopping basket — 0

You cart is currently empty

Login

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »