Maandag t/m vrijdag voor 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.     Meer informatie

biologischherkomst: Marokko — 01 Mar 2022

Ceder

Ceder

Cedrus atlantica (Endl.) 

De naam Cedrus atlantica komt uit het Arabisch. Het woord 'kedron' zou verwijzen naar macht; de oriëntaalse cederwouden zijn groot, zeer oud en sterk. In de Bijbel werd al geschreven over de Libanese ceder: het Oude Testament vertelt over de schoonheid, de jeugd en de macht; een koninklijke boom.

De ceder is verwant aan de dennenfamilie, en alom bekend omdat het een duurzame houtsoort is die eenbijzondere geur afgeeft. De olie en hars worden al millennia gebruikt als heel- en conservatie middel. De Tibetaanse boeddhisten gebruiken het ter ondersteuning van meditatie.

Het hoge sesquiterpeengehalte maakt ceder zeer huidvriendelijk. Ceder wordt vaak gecombineerd met andere kruidenoliën die elkaars werking versterken. Bijvoorbeeld met den, rozemarijn of vetiver.

Onze etherische cederolie is van gecertificeerd biologische herkomst, food grade kwaliteit en is afkomstig uit Marokko.

Ceder

De aromatica in ceder werken via ons zenuwstelsel op ons gemoed, en kunnen ons zo helpen weer in balans te komen en emoties een plek geven. Ceder heeft een gunstige invloed op de moeilijke huid, zoals acne en eczeem, met een ontstekingsremmende, jeukstillende en pijnverminderende werking.

 

Zepen met etherische cederolie: calendulazeepscheerzeep en vetiverzeep.

Your shopping basket — 0

You cart is currently empty

Login

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »