Maandag t/m vrijdag voor 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.     Meer informatie

biologischherkomst: Italië — 28 Feb 2022

Citroen

Citroen

Citrus limon (L.) 

Etherische olie van citroen wordt geperst uit de schillen van de vrucht en bevat veel limoneen en vitamine E en C, allemaal anti-oxidanten. Hierdoor is de olie vriendelijk en verzorgend voor je huid. Maar dat is nog niet het hele verhaal: van nature heeft citroen - en dus citroenolie - ook een antiseptische en antibacteriële werking. Deze combinatie maakt de olie het ideale ingrediënt voor onze schoonmaakzeep! De zeep maakt goed schoon, zonder je huid uit te drogen. Ook de frisse en opwekkende geur is daarbij natuurlijk heel welkom.

Onze etherische citroenolie komt uit Italië en is biologisch en food grade gecertificeerd, wat betekent dat je er ook voedsel mee kan bereiden (zoals een paar druppels door je saladedressing doen!).

Onze citroenolie is gecertificeerd door de Soil Association.

Dat citroen antiseptisch werkt, was al bij de oude Grieken en Romeinen bekend. Zij gebruikten de vrucht om insecten en bacteriën weg te houden van het voedsel, en bij het stelpen van kleine wondjes. 

citroen citrus limon

Wie weleens in oude schoonmaakboeken bladert of zo af en toe nog gebruikt maakt van 'grootmoeders tips' weet natuurlijk alles van de ontsmettende werking van citroen: onze grootouders gebruikten citroenen niet alleen om de witte was mee te bleken, maar ook bij de grote schoonmaak.

Etherische citroenolie zit in citruszeep en schoonmaakzeep.

Your shopping basket — 0

You cart is currently empty

Login

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Manage cookies