Maandag t/m vrijdag voor 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.     Meer informatie

biologischherkomst: Mexico/ Noord-Amerika — 22 Feb 2022

Grapefruit

Grapefruit

Citrus x Paradisi

in onze zeep verwerken we: koudgeperste olie uit de schil

kwaliteit: gecertificeerd biologisch door de Soil Association en food grade

 

De grapefruit is een subtropische citrusvrucht afkomstig uit Jamaica. Het is ontstaan uit een kruising van de pompelmoes en de sinaasappel. De vrucht groeit aan een boom die tot het einde van de 19e eeuw vooral als sierplant werd gekweekt. Pas later ging men de vrucht eten. De plant wordt vooral in Amerika, Mexico, Cuba, Zuid-Afrika en Israël geteeld, maar er staan ook twee grapefruitboompjes in onze Portugese gaard! De grapefruit wordt in Nederland ook wel eens (roze) pompelmoes genoemd. In onze zeep gebruiken we etherische olie die door koude persing wordt gewonnen uit de verse schil. De olie die wij gebruiken is biologisch en komt uit Mexico.

 

 

Werking

De etherische olie uit de schil bestaat voor 90% uit limoneen. Limoneen zorgt voor de citrusgeur, maar heeft ook reinigende en ontstekingsremmende eigenschappen. Limoneen stimuleert de werking van het immuunsysteem en kan een rustgevend effect hebben wat kan helpen bij depressie of slapeloosheid. Verder is het antibacterieel en schimmeldodend. De etherische olie werkt verfrissend en kan vooral nuttig zijn voor mensen met een vettere huid.

 

Groei & bloei

De grapefruitboom kan wel 15 meter hoog worden, maar gaat meestal tot een metertje of 5-6. De vruchten groeien niet alleen, maar in trossen, vandaar dat het de naam grapefruit heeft gekregen (‘grape’ = een druif). Het grapefruitseizoen loopt van september tot en met juni.

 

Zeep met grapefruit: citruszeep

Your shopping basket — 0

You cart is currently empty

Login

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »