Maandag t/m vrijdag voor 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.     Meer informatie

herkomst: Frankrijk — 21 Feb 2022

Groene Klei

Groene Klei
n onze zeep verwerken we: fijn gemalen groene klei

kwaliteit: natuurlijke, zongedroogde klei uit Frankrijk  

 

Groene klei, ook wel groene leem genoemd, is een onbewerkt natuurproduct. In onze zeep gebruiken wij superfijne groene klei die in Frankrijk door de zon is gedroogd.

 

Werking

Groene klei wordt gezien als de krachtigste en heilzaamste kleisoort en wordt ook wel de 'koningin der klei' genoemd. Dat deze kleisoort zo werkzaam is komt doordat het de hoogste concentratie montmorilloniet bevat. Dit mineraal ondersteunt je huid en is erg effectief bij een vette huid, acne of puistjes.

De klei bevat nog veel meer mineralen zoals ijzer, silicium, calcium, aluminium, magnesium, natrium en kalium en is rijk aan enzymen. Groene klei is geschikt voor elk huidtype en werkt sterk zuiverend; het absorbeert het teveel aan talg en vuil en reinigt je poriën. De klei stimuleert en verbetert de doorbloeding en kan daarbij bij allerlei huidproblemen ondersteuning bieden. Verder werkt het verjongend, verzachtend en verfrissend.

 

Wist je dat?

Al vanaf de oudheid wordt groene klei gebruikt. Egyptenaren gebruikten de klei uit de Nijl bij het verzorgen van wonden en bij het mummificeren. Plaatsen met helende aarde werden ontdekt doordat gewonde dieren zich in de modder wentelden en vervolgens snel herstelden. Ook boeren gebruiken van oudsher klei om vee te behandelen.

 

Zeep met groene klei: groene kleizeep 

Your shopping basket — 0

You cart is currently empty

Login

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »