Maandag t/m vrijdag voor 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.     Meer informatie

biologischherkomst: Nederland — 15 Feb 2022

Hop

Hop

Humulus Lupulus

in onze zeep verwerken we: gedroogde hopbloemen

kwaliteit: van biologische oorsprong, niet gecertificeerd

 

Hop is een snelgroeiende klimplant en stamt vermoedelijk uit Oost-Europa. Tegenwoordig groeit de plant in heel Europa, (ook in onze bostuin), Noord-Amerika en West-Azië en wordt het ook in Zuid-Amerika en Australië verbouwd. De bloemen of bellen van de hopplant worden gebruikt bij de bereiding van bier en komen ook veel voor in haarverzorgingsproducten, zoals in onze kruidenshampoo. In onze shampoo gebruiken we een extract van gedroogde hopbloemen. 

 

 

Werking

Hop bevat lupulon en humulon (dat zegt de latijnse naam ook al), deze stoffen zorgen voor de bittere smaak in bier. Bij een uitwendige toepassing zijn deze stoffen antibacterieel, antiseptisch, samentrekkend en pijnstillend. Verder werkt hop roos tegen en geeft het meer volume aan het haar.

 

 

Groei & bloei

Elke winter sterft het deel van de plant wat boven de grond zit af. Vanuit de wortels die overblijven groeien elk jaar nieuwe stengels die wild slingerend omhoog groeien. De stengels hechten zich vaak vast aan bomen, heggen, kreupelhout of omheiningen. Hierdoor kan de hopplant een hoogte bereiken van wel tien meter, waarbij ze soms wel 30 cm per dag kan groeien! Een hopplant is tussen de 12 en 20 jaar productief.

Voor het gebruik van hopbellen in bier en cosmetische producten worden alleen de vrouwelijke planten verbouwd. De planten worden vegetatief vermeerderd. Bevruchte hopbellen bevatten harde, vetrijke zaadjes die nadelig werken op de productie van bier. Bij de verbouwing van hop mogen er geen mannelijke hopplanten binnen een straal van 5 kilometer rondom het veld staan.

 

Zeep met hop: kruidenshampoo (en in ons archief: seizoenszeep #16).

Your shopping basket — 0

You cart is currently empty

Login

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »