Kaneel
Cinnamomum zeylanicum
Kaneel is ons vanuit de keuken wel bekend, maar dat het zoveel goede eigenschappen heeft weet wellicht niet iedereen. De etherische olie werkt antibacterieel, pijnstillend, verwarmend en bloedsomloopstimulerend. Kaneel bevat veel eugenol en cinnemaldehyde en verder looistoffen en verschillende flavonoïden.
Kaneel helpt goed bij het opwekken van eetlust, maagklachten en vermoeidheid (orale inname) en bij amandel- en tandvleesontsteking, slechte adem en koude handen en voeten (uitwendige toepassing).
Onze etherische kaneelbladolie is komt uit Madagascar en is via stoomdestilatie verkregen.
Deze kaneelbladolie is food grade en biologisch gecertificeerd door de Soil Association.
De kaneelboom is inheems in Sri Lanka en India en werd vanuit daar verspreid over Zuidoost-Azië.
In de oudheid werd kaneel al als verwarmend kruid gewaardeerd, het werd gebruikt bij verkoudheid, reumatische pijnen, misselijkheid, braken en nog meer klachten.
Kaneelbladolie zit in: koffiescrub, tayyibah en de seizoenszeep herfst.