Maandag t/m vrijdag voor 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.     Meer informatie

Karite

Vitellaria Paradoxa

Karitéboter -ook wel shea boter- staat bekend om haar vochtinbrengende en helende werking bij droge en beschadigde huid. Het is erg vet en romig, maar trekt snel in en voelt niet vettig aan op de huid. Door de helende, vochtinbrengende werking wordt het daarnaast gebruikt bij eczeem, littekens, (zwangerschaps) striae, kleine wondjes en een geïrriteerde huid (zoals bijvoorbeeld bij verbranding door de zon). Karitéboter is rijk aan anti-oxidanten, vitamines A en E en essentiële vetzuren.

Onze food grade karitéboter is biologisch gecertificeerd door SKAL. Onze karitéboter komt deels uit Wechiau Community Hippo Sanctuary, een opvangcentrum voor nijlpaarden in het Noord-Westen van Ghana en deels uit Burkina Faso.

Hier groeien de bomen én wordt de boter verkregen door lokale vrouwen. De vrouwen verzamelen de gevallen noten van de karitéboom en verwerken deze vervolgens tot karitéboter. Hierbij wordt ervoor gezorgd dat én deze vrouwen, én de natuur op eerlijke wijze behandeld worden.

karité vitellaria paradoxa

Het verkrijgen van de boter heeft een wat uitgebreider proces dan het verkrijgen meeste andere vetten en oliën. De noten worden uit hun schil gehaald, een tijdrovend proces, hierna worden ze gedroogd, geroosterd en fijngestampt. De fijngestampte noten worden vervolgens met heet water opgeklopt. Deze vette massa wordt gekookt, tijdens dit proces wordt de olie van de rest gescheiden. Dit wordt vervolgens opgeklopt tot de uiteindelijke karitéboter zoals wij het kennen.

Karitéboter is bij ons voornamelijk bekend als cosmetisch middel, in Afrika wordt het echter al eeuwenlang gebruikt, niet alleen uitwendig, maar ook als eten. Het is een erg voedzame bron van goede vetten. Ook de karitéboter die wij gebruiken is foodgrade en dus eetbaar.

Zepen met karitéboter: karitézeepcalendulazeepshampoorozenzeep en kruidenshampoo.

Your shopping basket — 0

You cart is currently empty

Login

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »