Maandag t/m vrijdag voor 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.     Meer informatie

biologischherkomst: Nederland — 24 Jan 2022

Propolis

Propolis

Propolis

in onze zeep verwerken we: propolis van Imkerij de Oase

kwaliteit: biologisch gecertificeerd door Skal

 

Propolis is een lijmachtig goedje dat honingbijen maken door spuug, bijenwas en vocht van planten, bomen (hars) of andere botanische bronnen te mengen. Bijen gebruiken het om gaten en kieren in de bijenkorf te vullen. De propolis die wij in onze zeep verwerken komt van onze vaste biologische imker: Imkerij de Oase.

 

Gebruik & eigenschappen

Voor onze honingzeep maken we maceraten door propolis met olijfolie in een weckpot te mengen en dit een tijd te laten trekken. Daarna filteren we het en kunnen we het maceraat in onze zeep verwerken.



Propolis is bij kamertemperatuur kleverig en hard, en broos bij lagere temperaturen. De kleur en samenstelling van propolis verschilt per botanische bron en leefomgeving van de bijen. Meestal heeft het een bruine kleur. Doordat de samenstelling kan verschillen is er niet genoeg bewijs voor geneeskrachtige werkingen, hoewel het al in de Griekse oudheid gebruikt werd als natuurlijk medicijn. Ook bijen houden hun volk gezond met behulp van propolis; het helpt ziekten buiten de korf te houden en bacteriën e.d. in de korf te doden. Propolis kan, afhankelijk van de samenstelling, als antibioticum werken, met haar bacterie- en schimmeldodende eigenschappen. Verder zou het onder andere het hart kunnen versterken en helpen tegen een zere keel, brandwonden en aften. 

 

Zeep met propolis: honingzeep

Lees hier onze blog over Imkerij de Oase.

Your shopping basket — 0

You cart is currently empty

Login

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »