Maandag t/m vrijdag voor 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.     Meer informatie

biologischherkomst: Roemenië — 02 Jan 2022

Zonnebloem

Zonnebloem

Helianthus Annuus

Zonnebloemolie zorgt voor een betere doorbloeding en heeft een positieve invloed op alles wat met kou gerelateerd is. De olie voedt, versoepelt en verzacht de huid en helpt het herstel te bevorderen bij huidirritatie. Ook bij babyverzorging wordt het vaak als ingrediënt gebruikt. Een erg veelzijdige olie dus. 

De naam helianthus is afgeleid van het Griekse woord ‘helios’, dat zon betekent en ‘anthos’ dat bloem betekent. Het woord ‘annuus’ wordt vertaald als jaarlijks, dit wijst op het feit dat dit een 1-jarige plant is. De zonnebloem komt oorspronkelijk uit Noord- en Zuid-Amerika. De Inca’s vereerden de zonnebloem als beeld van hun zonnegod Inti. Rond 1530 is de zonnebloem door de ontdekkingsreizigers mee naar Europa gebracht.

werfzeep zonnebloem

Van de zonnebloem worden vooral de pitten gebruikt. De zonnebloempit bestaat uit vette olie; voor 30-50% omega-6 vetzuren, voor 15-35% omega-9 vetzuren, oleïnezuur, vitaminen A, D, E. Daarnaast bevat het de mineralen calcium, zink, kalium, ijzer, Fosfor; lecithine, fytosterolen en eiwit B1.

Onze Franse zonnebloemolie in onze zepen is van gecertificeerd biologische herkomst, koudgeperst en food grade kwaliteit.

Zepen met zonnebloemolie: bloesemzeepkoffiescrubzeepravensarazeeprozenzeepvetiverzeepylang ylang zeep en schoonmaakzeep.

Your shopping basket — 0

You cart is currently empty

Login

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »